Pepermuntactie

Inmiddels is de Pepermuntactie een echte traditie geworden. De voorgaande jaren was de actie een groot succes. Jaarlijks doen we één actie (slechts één dus voor het gehele jaar) waarbij de inzet van alle jeugdleden en hun ouders/verzorgers gevraagd wordt. Ook dit jaar rekenen we op uw en jullie steun. Deze groepsactie zorgt ervoor dat onze financiën gezond blijven en dat we nieuw materiaal kunnen kopen, dat belangrijk is voor ons scoutingspel. Met de hulp van iedereen gaat de actie ook dit jaar een succes worden. Tijdens de actiedag en de voorverkoop kan iedereen zijn steentje bijdragen. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar diverse klim- en klauterbanen voor alle speleenheden.

Voorverkoop

Elk jeugdlid heeft een voorverkooplijst ontvangen, waarmee hij/zij aan buren, opa’s en oma’s, tantes en ooms en andere bekenden doosjes Wilhelmina pepermunt kan verkopen. Een doosje pepermunt kost € 2,-.

Alleen tijdens de voorverkoop geldt: 3 doosjes voor € 5,-.

En natuurlijk… De beste voorverkoper wint een leuke prijs!

De voorverkooplijsten kunnen samen met het ontvangen geld op zaterdag 22 september en op zaterdag 29 september voor òf na de opkomst worden ingeleverd. Is de voorverkooplijst vol? Geen probleem je kan een nieuwe lijst downloaden of ophalen bij de kraam aan de poort. De voorverkoop dient zaterdag 6 oktober opgehaald te worden. Dit kan tijdens de hele actiedag tussen 9:00 uur en 16:00 uur.

Actiedag

Zaterdag 6 oktober is het zover: De Pepermuntactiedag is dan een feit!

De actiedag is niet veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Deze dag gaan wij als gehele groep langs de deuren in de wijken in Apeldoorn en omstreken om zoveel mogelijk pepermunt te verkopen. Om deze actie te kunnen laten slagen, verwachten wij dat ieder jeugdlid helpt tijdens de actiedag.

Hieronder hebben we voor u een aantal gegevens op een rijtje gezet:
Wanneer?   Zaterdag 6 oktober
Hoe laat?    9.00-16.00 uur (voor de bevers één dagdeel.
        De Ochtendkolonie draait van 9.00 tot 12.00 uur
        de Middagkolonie van 13.00 uur tot 16.00 uur.)
Benodigdheden? Compleet Scoutfit, lunchpakketje en een rugtas
        Scouts en explorers komen op de fiets

U helpt toch ook?

Zonder hulp is deze actie niet mogelijk. Als ouder/verzorger begeleidt u deze dag (of een dagdeel) een groepje van ongeveer vier à vijf kinderen (welpen/scouts) met het verkopen van de doosjes pepermunt.

U gaat met de auto of lopend een wijk van Apeldoorn in zodat de kinderen aan de deur de pepermunt kunnen verkopen. Bevers en Explorers gaan deze dag onder begeleiding van hun eigen (bege)leiding de wijk in. Ouders van deze jeugdleden worden dan ook gevraagd om de groepjes van welpen/scouts te begeleiden.

Wij verzoeken u om, óók als u verhinderd bent om te helpen, uiterlijk zaterdag 22 september het antwoordstrookje in te leveren bij de eigen leiding van uw zoon/dochter of uw gegevens te e-mailen naar pepermunt@sw3lbp.nl.

Meer informatie over de actiedag ontvangt u eind september. Voor vragen omtrent de Pepermuntactie kunt u mailen naar pepermunt@sw3lbp.nl.

Deelname AH Sportactie en Nationale Sportweek

De AH Sportactie is een landelijke spaaractie waarbij klanten van Albert Heijn, vanaf maandag 17 september t/m zondag 30 september 2018 bij elke boodschap een AH Sportvoucher ontvangen. Elke sportvoucher is 2 keer gratis sporten waard. Met deze AH Sportvoucher kunnen klanten een gratis proefles boeken bij de deelnemende sportclubs via www.ahsportactie.nl. De proeflessen kunnen worden geboekt van 17 september t/m 25 november 2018. Zoek op Scouting en Apeldoorn.

We zullen op zaterdag 22 september en 29 september onze poorten open zetten voor de Nationale Sportweek.

Van 15 tot en met 29 september is de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF, met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open. Wij dus ook!

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Twaalf speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst twaalf verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-11:30 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!

Twitter nieuws