Kerstbomen actie

Zaterdag 9 en 16 december gaan we weer kerstbomen verkopen!

Onder het genot van een lekker warm drankje bij onze kerstkraam kan u een mooie boom uitzoeken.

Ook dit jaar hebben we verschillende bomen, bijv. nordmann bomen of blauwsparren. Speciaal voor dit jaar gaat er van iedere verkochte boom één "piek" naar de actie van Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request.

Dus koop een boom, steun onze groep én 3FM Serious Request


PINNEN, JA GRAAG!

Heerlijk appelbeignets te koop tijdens kerstbomenactie

Na het succes van vorig jaar verkopen onze Explorers van EA757 tijdens de kerstbomenactie op zaterdag 9 en 16 december ook weer heerlijke appelbeignets.

Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request.

De beignets zijn 0,75 per stuk, 5 voor 3,50 en 10 stuks voor slechts 6 euro.

Vanwege het succes van vorig jaar hanteren we nu ook bestellijsten, zodat u zeker weet dat u niet met lege handen naar huis gaat.

U kunt uw bestelling mailen naar actie757@sw3lbp.nl

Lege flessen inzamelen voor Serious Request


Zoals u waarschijnlijk wel weet is 3FM Serious Request dit jaar in Apeldoorn. Daarom gaan we vanaf nu tot en met 24 december meedoen met de actie van Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request door lege statiegeldflessen in te zamelen.

3FM Serious Request (vaak verkort tot Serious Request) is een jaarlijks terugkerende actie van de radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis.

Op ons terrein is een inleverpunt waar alle statiegeldflessen in gegooid kunnen worden. Dus neem iedere zaterdag al je lege flessen mee naar de Punt en steun Serious Request!

Je mag ook altijd doneren op onze actiepagina:
http://www.kominactie.3fm.nl/scouting-apeldoorn-voor-serious-request

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Twaalf speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst twaalf verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-11:30 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!

Twitter nieuws